Gyakori Kérdések

Mi a pillanatragasztó ?

Kényelmes és megbízható ragasztó kisebb javításokhoz. Főbb hatóanyaga a cianoakrilát, egy oldószermentes akrilgyanta, mely pillanatok alatt hoz létre erős kötést a felületek között.

Miért ragad a pillanatragasztó szinte mindenhez?

A nedvesség  mindenütt ott van a levegőben. Szinte minden felületen van egy vékony nedves réteg. Amint a pillanatragasztó találkozik ezzel a réteggel, egyből reakcióba lép és hosszú, nagyon erős kémiai láncot épít a felületekkel, szinte azonnal összeragaszva azokat.

Mi a különbség a Loctite gél állagú pillanatragasztó és a Loctite folyékony pillanatragasztó között?

A folyékonyság a ragasztó halmazállapotát jelenti. A gél pillanatragasztó cseppmentes állagú, ami nagyon jól használható a függőleges javításoknál. Mindkettő gyorsan szárad és erős kötést hoz létre.

Hogyan lehet lekönnyebben kinyitni egy beszáradt ragasztót?

  1. Tegye a tubust egy percig meleg vízbe.
  2. Ha még ez után is be van száradva, törölje körbe a tubus nyílását bármilyen aceton tartalmú lemosóba áztatott ronggyal.

Hogyan ragaszthatóak a rugalmas anyagok?

Használjon Loctite Super Bond Power Gélt, ami gumitartalmú formulájának köszönhetően kiválóan ragasztja össze a rugalmas felületeket is.

 

Hogyan működik a ragasztó?

A legtöbb felület nem sima. A ragasztó kitölti ezeket a kicsi egyenletlenségeket és hidat képez a két felület között, majd a levegőben található nedvesség miatt megköt és ez a kötés tartja a két felületet össze.

Hogyan tároljuk a pillanatragasztót?

  1. Használat után azonnal törölje körbe aceton tartalmú lemosóba áztatott ronggyal a ragasztó csőrét, majd helyezze vissza a kupakot.
  2. Száraz, hűvös helyen tárolja, fejjel lefelé.

Miből készül a pillanatragasztó?

Cianoakrillát - egy akril gyanta, amely reakcióba lép a két ragasztandó anyag közötti nedvességgel, erős kötést létrehozva a két felület között.

Hogyan tudunk porózus vagy nedvszívó anyagokat ragasztani?

A Loctite Super Bond Power Gél cseppmentes, gél állagú, rugalmas pillanatragasztói  tökéletesen alkalmasak porózus felületek egymáshoz ragasztására.

Hogyan tudom eltávolítani a ragasztót a tubus tetejéről?

Törölje le a felületét egy aceton tartalmú lemosóba áztatott ronggyal.

Mennyi ragasztót vigyünk fel a felületre?

Általában négyzetcentiméterenként egy cseppet. A kevesebb több - a felesleges mennyiség csak gyengíti a felületek közötti tapadást.

Hogyan készítsük elő a felületeket a ragasztáshoz?

  1. A felületeknek száraznak, tisztának, minden szennyeződéstől mentesnek (pl.: olaj, por) kell lenniük.
  2. Óvatosan csiszoljuk meg a felületeket, mivel a sima felületeknek jobb a tapadásuk.

Hogyan válasszam ki a legmegfelelőbb terméket?

  • A tubusos termékekkel könnyen felviheti a ragasztót.
  • Ecsetes termékünk egy beépített ecsetet tartalmaz, ami az egyenletes adagolásban segít.
  • Precision termékünk extra hosszú adagolócsőrrel kapható a nagyon pontos, illetve a nehezen elérhető helyeken történő javítás érdekében.